Home > Bestuur > Nieuws

• Er zijn weer houtsnippers beschikbaar

(16-02-2017)

Vanaf maandag 20 tot en met zaterdag 26 februari liggen er op de milieustraat in Bolsward houtsnippers voor u klaar.

Hoe werkt het?

Per huishouden is het mogelijk om ongeveer 1 m3 houtsnippers op te halen voor eigen gebruik.

Wat moet u doen?

U kunt de houtsnippers ophalen tijdens de openingstijden van milieustraat Bolsward. U moet zelf een schep en aanhanger meenemen.

Openingstijden milieustraat (Exmorraweg 3a, Bolsward)

• maandag t/m vrijdag 9.00 – 16.30 uur
    • zaterdag 9.00 – 13.00 uur
  • Vermilion wil onderzoek gaswinningsgebieden en geothermische energie

(15-02-2017)

De gemeente Súdwest-Fryslân ontvangt binnenkort een aanvraag voor seismisch onderzoek van aardgasproducent Vermilion. Met dit onderzoek speurt Vermilion naar gaswinningslocaties in Súdwest-Fryslân.  Maar zij brengen ook in kaart waar in de toekomst geothermische energie opgewekt kan worden. Dit is energie die wordt opgewekt uit de warmte van de aarde. Het is een duurzame energiebron. De warmte wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de verwarming van woningen en gebouwen.

• Súdwest-Fryslân is ûnderweis nei 2018

(19-01-2017)

Dat Leeuwarden in 2018 culturele hoofdstad is, is bekend. Maar het project heet niet voor niets Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa. Dus voor Súdwest-Fryslân, als eigenzinnige gemeente, biedt dit kansen. Kansen om Europees op de kaart te komen.

• Tweede Kamer verkiezing 15 maart 2017

(03-01-2017)

De Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden op woensdag 15 maart 2017. Heeft u stemrecht? Dan kunt u op deze verkiezingsdag uw stem uitbrengen, tussen 7.30 en 21.00 uur. In aanloop naar de verkiezingen vindt u op deze pagina belangrijke informatie.

• ‘Gjin oanrin’: loket Workum sluit op 1 januari 2017

(20-12-2016)

Vanaf 1 januari sluit het gemeenteloket in De Klameare in Workum. Afgelopen jaar kwamen er gemiddeld slechts 11 inwoners per maand naar het loket. In eerste instantie was het loket op drie dagen geopend. In november zijn de openingstijden al terug gebracht naar 1 dag per week.

• Bomenkaart: precies weten welke boom we kappen!

(29-09-2016)

Onze gemeente heeft bijna vijftigduizend bomen. Ieder jaar controleert de gemeente deze bomen: zijn er geen dode takken, groeien er geen zwammen op, staat de boom wel goed in blad en is de stam niet aangetast? Zo bekijken de inspecteurs of de bomen nog veilig zijn.