Sneekweekcamping

Home > Inwoners > Sneekweekcamping

Sneekweekcamping

Wie Sneekweek zegt, denkt aan zeilen en/of aan feesten. Naast het grote zeilevenement vanaf het Starteiland in de Snitser Mar en de traditionele opening met daarbij de Vlootschouw op vrijdagavond, is de Sneekweek ook bekend om het feest. Op het starteiland is van alles te beleven, maar ook in het centrum van Sneek is het volop feest.  Veel horecagelegenheden organiseren live muziek. De sfeer is sportief, gezellig en gemoedelijk. Het motto van de Sneekweek is dan ook al vele jaren hetzelfde: overdag voor de eer, 's avonds voor de sfeer.

Op zoek naar een plek om tijdens de Sneekweek te overnachten? Zoek niet verder! Speciaal voor deze week heeft de gemeente Súdwest-Fryslân een locatie beschikbaar gesteld die ideaal is voor kampeerders. Direct aan de Snitser Mar, op loopafstand van het Starteiland en met een rechtstreekse busverbinding met de binnenstad.

Volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/sneekweekcamping.

Contact

Voor vragen over de Sneekweekcamping kun je contact opnemen met team Ondersteuning , via algemeen telefoonnummer 14 0515.

Locatie

De Sneekweekcamping is te vinden aan 'De Potten' te Offingawier, vlakbij Sneek. Het is de doorgaande weg richting het Starteiland. De camping is aan de linkerkant bij het dagrecreatieterrein

Routebeschrijving voor automobilisten

  • Vanuit de richting Joure

Vanaf het verkeersplein Joure, neem de A7 naar Sneek. Neem daarna afslag 22 Sneek Oost. Sla daarna rechts af en volg de N354. Neem bij de rotonde de 2e afslag en blijf de N354 naar Leeuwarden volgen. Je gaat onder de Houkesloot door. Op de rotonde ga je rechts en volgt de borden 'Sneekermeer'. Na Offingawier sla je rechtsaf 'de Paviljoenwei' op. Deze rij je helemaal door. De camping is aan je linkerhand.

  • Vanuit de richting Leeuwarden

Volg de borden richting Joure. Neem de afslag Offingawier - Sneekermeer.

  • Vanuit de richting Bolsward

Vanaf Bolsward, ring Sneek. Industrieterrein Houkesloot II. Onder de Houkesloot (aquaduct) door en volg de route verder als vanaf Joure.

Coördinaten

GPS coördinaten: N 53 1.988, E 5 43.655

Faciliteiten

Het recreatieterrein is alleen geschikt voor tenten. Er kunnen geen campers / vouwwagens / caravans op het terrein toegelaten worden.  Er zijn geen ligplaatsen voor boten (boten die op het land gedragen kunnen worden zijn wel mogelijk).

De camping is uiteraard voorzien van (schone) douches en toiletten en is er continue bewaking. Maar er is uiteraard meer:

  • Groot parkeerterrein
  • Pinmogelijkheid bij aankomst
  • Snackwagen voor de lekkere trek
  • GSM-oplaadpunt
  • Beperkt gebruik stroom

Busvervoer

Voor de ingang van de Sneekweekcamping is een tijdelijke bushalte. De Sneekermeerbus rijdt van en naar het centrum van Sneek.

Archief