Nieuws

Home > Bestuur > Nieuws

Nieuws

 • Onderzoek Open Data

  (24-03-2017)

  Voor een examenopdracht onderzoekt student Matthieu Liouville in welke Open Data inwoners en ondernemers van Súdwest-Fryslân geïnteresseerd zijn. De gemeente wil graag weten welke gegevens voor u interessant zijn. Zij gaat vervolgens kijken of en hoe zij deze gegevens openbaar kan maken. Wilt u de vragen in deze enquête in  vullen?  Het zijn vijf vragen en het kost u ongeveer 5 á 10 minuten. Alvast bedankt! U vindt de enquête via:

  Enquête Open Data

 • Controles ‘snoeproutes’ Bolsward

  (24-03-2017)

  Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart controleerde het team Handhaving Publiek Domein van de gemeente Súdwest-Fryslân samen met politie Bolsward op de zogenaamde ‘snoeproutes’ in Bolsward. Dat zijn routes tussen de school en de supermarkt. Ziet een handhaver dat een jongere zwerfafval op straat gooit, dan krijgt de jongere een boete of een HALT-straf.

  Meer info
 • Extra geld onkruidbestrijding

  (23-03-2017)

  Er is dit jaar twee ton extra beschikbaar om het onkruid op verhardingen in de gemeente Súdwest-Fryslân te bestrijden. Vorig jaar werd de heetwatermachine alleen in de stadscentra en enkele dorpen ingezet. Nu komen de stoepen en goten in alle wijken en dorpen daarbij.

  Meer info
 • Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezingen

  (15-03-2017)

  De stemmen zijn geteld. De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in Súdwest-Fryslân kunt u vinden op http://verkiezingen.sudwestfryslan.nl/TK2017.html

  Definitieve uitslag

  uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen is pas definitief als de kiesraad de uitslag dinsdag 21 maart 2017 officieel heeft vastgesteld. Zodra de definitieve uitslag bekend is, wordt ook de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen per partij per kandidaat bekend gemaakt.

 • Uitnodiging Startersdag

  (15-03-2017)

  Súdwest-Fryslân werkt aan een zo goed mogelijk klimaat voor startende ondernemers. De gemeente wil graag helpen bij de opbouw of verdere uitbouw van jonge bedrijven. Door het delen van zo veel mogelijk kennis, het verschaffen van informatie en het ontmoeten van andere ondernemers hopen wij een bijdrage te kunnen leveren.

  Meer info
 • Digitale dienstverlening weer mogelijk

  (10-03-2017)

  De storing aan het digitale netwerk van de gemeente Súdwest-Fryslân is opgelost. Inwoners en ondernemers kunnen weer gebruik maken digitale formulieren op de website van de gemeente.

  Meer info
 • Súdwest-Fryslân is ûnderweis nei 2018

  (19-01-2017)

  Dat Leeuwarden in 2018 culturele hoofdstad is, is bekend. Maar het project heet niet voor niets Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa. Dus voor Súdwest-Fryslân, als eigenzinnige gemeente, biedt dit kansen. Kansen om Europees op de kaart te komen.

  Meer info
Archief