Nieuws

Home > Bestuur > Nieuws

Nieuws

Wilt u oude nieuwsberichten teruglezen? U kunt via archiefweb.eu alles terugvinden wat ooit op de website heeft gestaan.

• Súdwest-Fryslân geeft krachtige voorzet duurzaamheid

(13-06-2018)

Súdwest-Fryslân wil een voorbeeld zijn voor de eigen inwoners bij de overgang naar een duurzame en circulaire samenleving. Het college van burgemeester en wethouders geeft hiertoe een krachtige voorzet met de presentatie van de Agenda Duurzame Ontwikkeling.

• Schooluitval blijft laagst in Zuidwest Friesland

(13-06-2018)

Zuidwest-Friesland is de best scorende regio van Nederland gebleven in het terugdringen van het aantal voortijdig schoolverlaters. “Voor het zesde jaar op rij”, zegt onderwijswethouder Stella van Gent van Súdwest-Fryslân. “Daar mogen we best trots op zijn. Want zo vanzelfsprekend is het niet dat we ieder jaar op kop gaan.”

• Cursus AVG voor verenigingen in Súdwest-Fryslân

(22-05-2018)

Voor verenigingen in Súdwest-Fryslân is in juni en juli een tweedaagse cursus georganiseerd over hoe zij moeten omgaan met de nieuwe privacywet. De cursus is een initiatief van de buurtsportcoaches in de gemeente.

• Terrasbeleid Súdwest-Fryslân ligt ter inzage

(09-05-2018)

Súdwest-Fryslân wil duidelijke regels voor het gebruik en de inrichting van terrassen in de gemeente. Daarom stelt de gemeente een eigen terrasbeleid op.

• Súdwest-Fryslân zoekt een burgemeester

(24-04-2018)

Een strategische vernieuwer, die anderen meekrijgt en als wendbaar onderhandelaar successen boekt voor de gemeente en haar inwoners.

Iemand die volgens de inwoners van Súdwest-Fryslân de volgende eigenschappen moet hebben:

burgemeestersprofiel met steekwoorden

Voor meer informatie: ga naar www.fryslan.frl/burgemeestersvacatures

• Nieuwe app Súdwest-Fryslân helpt inwoners met smalle beurs

(19-04-2018)

Súdwest-Fryslân verspreidt deze maand zo’n 9.000 Kansbrieven. Daarin staan gemeentelijke en andere regelingen voor inwoners met een kleine beurs overzichtelijk bij elkaar.

• Volg de verkiezingsavond live via de website

(22-11-2017)

Om 21.00 uur sluiten de stembureaus. Het tellen van de stemmen kan beginnen. Eén voor één komen de uitslagen per stembureau binnen. Welk stembureau is eerst en hoe lang duurt het voordat alle stemmen geteld zijn?

• Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2017

(22-11-2017)

Vandaag waren de gemeenteraadsverkiezingen in Súdwest-Fryslân. De stemmen zijn geteld. De nieuwe gemeenteraad telt 37 zetels. De voorlopige uitslag en de voorlopige verdeling van deze zetels zijn bekend.

In Súdwest-Fryslân werden 70.139 kiezers opgeroepen een stem uit te brengen. Van hen kwamen vandaag 31.468 naar een van de 73 stembureaus, een opkomstpercentage van 45,04 procent.

De definitieve uitslag, met namen van degenen die gekozen zijn in de gemeenteraad, worden vrijdagochtend 24 november bekend gemaakt.

• Blauwalg? Bel de zwemwatertelefoon 058-2925650

(15-05-2017)

Heeft u zelf een melding over zwemwater? Geef uw melding door via de internetsite www.zwemwater.nl