Nieuws

Home > Bestuur > Nieuws

Nieuws

Wilt u oude nieuwsberichten teruglezen? U kunt via archiefweb.eu alles terugvinden wat ooit op de website heeft gestaan.

• Fotowedstrijd voor de gemeentegids 2018-2019

(25-04-2018)

In september 2018 verschijnt de nieuwe gemeentegids. Wij willen de gids niet alleen voor u maken, maar ook met u. Daarom organiseert gemeente Súdwest-Fryslân weer een fotowedstrijd. De drie mooiste foto’s winnen een plaats in de gemeentegids. En de foto van de winnaar zal op de voorpagina van de drie edities van de gemeentegids komen te staan.

• Súdwest-Fryslân zoekt een burgemeester

(24-04-2018)

Een strategische vernieuwer, die anderen meekrijgt en als wendbaar onderhandelaar successen boekt voor de gemeente en haar inwoners.

Iemand die volgens de inwoners van Súdwest-Fryslân de volgende eigenschappen moet hebben:

burgemeestersprofiel met steekwoorden

Voor meer informatie: ga naar www.fryslan.frl/burgemeestersvacatures

• Súdwest-Fryslân verduurzaamt wagenpark

(23-04-2018)

Súdwest-Fryslân maakt een begin met de verduurzaming van haar wagenpark. De gemeente schaft twee elektrische bestelauto’s aan, als vervanging van twee kleine dieselauto’s. Daarnaast rijden vier zware huisvuil-inzamelauto’s binnenkort op blauwe diesel.

• Gewijzigde openingstijden gemeenteloketten en milieustraten

(20-04-2018)

De komende weken zijn wij in verband met de feestdagen een aantal dagen gesloten.

• Nieuwe app Súdwest-Fryslân helpt inwoners met smalle beurs

(19-04-2018)

Súdwest-Fryslân verspreidt deze maand zo’n 9.000 Kansbrieven. Daarin staan gemeentelijke en andere regelingen voor inwoners met een kleine beurs overzichtelijk bij elkaar.

• Súdwest-Fryslân vraagt inwoners naar mening over het Fries

(17-04-2018)

Súdwest-Fryslân maakt dit jaar een nieuw taalbeleid Fries voor de periode vanaf 2019. Inwoners worden gevraagd mee te denken. Deze week krijgen 8900 inwoners een enquête in bus, met vragen over hoe de gemeente moet omgaan met de Friese taal. Dit is 10% van het totale aantal inwoners van de gemeente.

• Volg de verkiezingsavond live via de website

(22-11-2017)

Om 21.00 uur sluiten de stembureaus. Het tellen van de stemmen kan beginnen. Eén voor één komen de uitslagen per stembureau binnen. Welk stembureau is eerst en hoe lang duurt het voordat alle stemmen geteld zijn?

• Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2017

(22-11-2017)

Vandaag waren de gemeenteraadsverkiezingen in Súdwest-Fryslân. De stemmen zijn geteld. De nieuwe gemeenteraad telt 37 zetels. De voorlopige uitslag en de voorlopige verdeling van deze zetels zijn bekend.

In Súdwest-Fryslân werden 70.139 kiezers opgeroepen een stem uit te brengen. Van hen kwamen vandaag 31.468 naar een van de 73 stembureaus, een opkomstpercentage van 45,04 procent.

De definitieve uitslag, met namen van degenen die gekozen zijn in de gemeenteraad, worden vrijdagochtend 24 november bekend gemaakt.

• Blauwalg? Bel de zwemwatertelefoon 058-2925650

(15-05-2017)

Heeft u zelf een melding over zwemwater? Geef uw melding door via de internetsite www.zwemwater.nl