Nieuws

Home > Bestuur > Nieuws

Nieuws

Wilt u oude nieuwsberichten teruglezen? U kunt via archiefweb.eu alles terugvinden wat ooit op de website heeft gestaan.

• Correcte namen én bordjes in Hindeloopen

(21-02-2018)

De landhoek bij het peilschaalhuisje in Hindeloopen, tussen de Spinhuisstraat en de Dijkweg, krijgt een naambordje met ‘de Horn’.

• Studiefonds voor Friese studenten RUG / Campus Fryslân

(14-02-2018)

Om meer Friese studenten te werven voor de brede Bachelor Global Responsibility & Leadership bij het University College van RUG/Campus Fryslân, roept de provincie Fryslân een studiefonds in het leven. Friese scholieren die zich aanmelden voor deze universitaire bachelor kunnen drie jaar lang een tegemoetkoming in het collegegeld krijgen. Goed idee, zo oordeelde het Fries Jeugdpanel naar aanleiding van een breed gesteunde motie van CDA, VVD en FNP in de Provinciale Staten van december 2015.

• Er zijn weer houtsnippers beschikbaar

(13-02-2018)

Vanaf maandag 19 tot en met zaterdag 24 februari liggen er op de milieustraat in Bolsward weer houtsnippers voor u klaar.

• Raad Súdwest-Fryslân neemt intrek in nieuw Bestjoershûs

(08-02-2018)

De gemeenteraad van Súdwest-Fryslân heeft zijn nieuwe onderkomen. Het ‘Bestjoershûs’ in de Marktstraat in Sneek, in het centrum van de stad, is woensdag officieel in gebruik genomen.

• Volg de verkiezingsavond live via de website

(22-11-2017)

Om 21.00 uur sluiten de stembureaus. Het tellen van de stemmen kan beginnen. Eén voor één komen de uitslagen per stembureau binnen. Welk stembureau is eerst en hoe lang duurt het voordat alle stemmen geteld zijn?

• Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2017

(22-11-2017)

Vandaag waren de gemeenteraadsverkiezingen in Súdwest-Fryslân. De stemmen zijn geteld. De nieuwe gemeenteraad telt 37 zetels. De voorlopige uitslag en de voorlopige verdeling van deze zetels zijn bekend.

In Súdwest-Fryslân werden 70.139 kiezers opgeroepen een stem uit te brengen. Van hen kwamen vandaag 31.468 naar een van de 73 stembureaus, een opkomstpercentage van 45,04 procent.

De definitieve uitslag, met namen van degenen die gekozen zijn in de gemeenteraad, worden vrijdagochtend 24 november bekend gemaakt.

• Blauwalg? Bel de zwemwatertelefoon 058-2925650

(15-05-2017)

Heeft u zelf een melding over zwemwater? Geef uw melding door via de internetsite www.zwemwater.nl

Gemeente Súdwest-Fryslân