Nieuws

Home > Bestuur > Nieuws

Nieuws

Wilt u oude nieuwsberichten teruglezen? U kunt via archiefweb.eu alles terugvinden wat ooit op de website heeft gestaan.

• Súdwest-Fryslân tweede in verkiezing Schoonste Winkelgebied

(21-11-2017)

De gemeente Súdwest-Fryslân is als tweede geëindigd in de categorie ‘Middelgrote gemeente met Schoonste Winkelgebieden’ in de verkiezing van Schoonste Winkelgebied 2017. Dat maakte Nederland Schoon maandag bekend tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’.

• Nieuwe pont brengt Starteiland Sneek dichterbij

(15-11-2017)

De bereikbaarheid van het Starteiland in het Sneekermeer wordt sterk verbeterd. Burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân steken 275.000 euro in nieuwe infrastructuur en dragen 50.000 euro bij aan de aanschaf van een nieuwe pont.

• Uitnodiging aftrap campagne Groene Start

(14-11-2017)

Tûk Wenjen en Energiesprong zijn de energiebesparingsprojecten van gemeente De Fryske Marren en de gemeente Súdwest-Fryslân. Op vrijdag 17 november starten wij onze gezamenlijke campagne Groene Start.

• Burgerzaken donderdagochtend 23 november gesloten

(14-11-2017)

In verband met de afhandeling van de gemeenteraadsverkiezingen zijn de loketten van burgerzaken in Bolsward en Sneek op donderdag 23 november tot 13.00 uur gesloten.

• Start baggerwerkzaamheden Heeg

(09-11-2017)

Afgelopen dinsdag is er begonnen met het uitvoeren van onderhoudsbaggerwerk in Heeg.

• Verkiezingskrant Súdwest-Fryslân

(08-11-2017)

Op 22 november zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Deze week valt bij veel mensen de verkiezingskrant thuis op de deurmat. De Verkiezingskrant wordt deze week huis-aan-huis bezorgd in de gemeente Súdwest-Fryslân.

• De stemwijzer staat online!

(23-10-2017)

Stem 22 november!

• Inschrijving Appeltjes van Oranje 2018

(12-10-2017)

In 2018 reikt Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, weer de Appeltjes van Oranje uit. Deze jaarlijkse prijs gaat naar organisaties of initiatieven die met veel succes verschillende groepen mensen met elkaar verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij.

• Blauwalg? Bel de zwemwatertelefoon 058-2925650

(15-05-2017)

Heeft u zelf een melding over zwemwater? Geef uw melding door via de internetsite www.zwemwater.nl