Inschrijving Appeltjes van Oranje 2018

Home > Bestuur > Nieuws > Inschrijving Appeltjes van Oranje 2018

Inschrijving Appeltjes van Oranje 2018

Dit item is verlopen op 25-11-2017.

In 2018 reikt Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, weer de Appeltjes van Oranje uit. Deze jaarlijkse prijs gaat naar organisaties of initiatieven die met veel succes verschillende groepen mensen met elkaar verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij.

Wie kunnen meedoen?

Dit jaar wordt de spotlight gezet op de sociale energie die jongeren tot 35 jaar, teweeg brengen. Bijvoorbeeld het starten van een ontmoetingsplek waar ouderen en jongeren ook met elkaar snapchatten, theater maken met jongeren die het niet gemakkelijk hebben in het leven of vloggen buurtbewoners met mensen uit een asielzoekerscentrum door het initiatief.

Het publiek stemt mee

Bij de zoektocht naar de Appeltjes van Oranje krijgt ook het Nederlands publiek een stem. De stemtiendaagse, begin januari 2018, biedt deelnemers de mogelijkheid om lokaal campagne te voeren en extra naamsbekendheid te genereren. Zo wordt samengewerkt aan de zichtbaarheid van en het draagvlak voor sociale initiatieven in ons Koninkrijk.

Wat houdt de prijs in?

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van € 15.000,00.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Meer informatie over de campagne ´Jong & sociaal ondernemend’ vindt u op de site van het Oranjefonds. Hier kunt u ook terecht voor vragen.

Wilt u zich aanmelden?

U kunt zich aanmelden van 30 oktober t/m 24 november via het Oranjefonds.