Oneens met aanslag of WOZ-waarde? Maak 'gratis' bezwaar

Home > Bestuur > Nieuws > Oneens met aanslag of WOZ-waarde? Maak 'gratis' bezwaar

Oneens met aanslag of WOZ-waarde? Maak 'gratis' bezwaar

Dit item is verlopen op 20-03-2018.

Bent u het niet eens met de aanslag of de WOZ-waarde? Bel ons op 14 0515!

Ook dit jaar weer proberen no cure no pay bureaus om geld te verdienen, door namens onze inwoners ‘gratis’ bezwaar te maken tegen de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde. Als deze waarde verkeerd door ons is vastgesteld, hebben dergelijke bureaus namelijk recht op proceskostenvergoeding.

Belastingbetaler (u dus) de dupe

Als blijkt dat we uw pand verkeerd hebben getaxeerd, zijn we verplicht om de no cure no pay bedrijven een vergoeding te betalen. Het gaat dan vaak om een bedrag van zo’n € 500,- per bezwaar. De inkomsten van de bureaus zijn dus de vergoedingen die de gemeente moet betalen. Het totaal van proceskostenvergoedingen (in Nederland 6,5 miljoen!) moet uiteindelijk door de belastingbetaler (door u!) worden opgebracht.

Zelf gratis bezwaar maken

Maak dus gewoon zelf ‘gratis’ bezwaar en bel ons op 14 0515. Samen komen we er vast uit!

Wilt u meer weten over de gemeentelijke belastingen? Klik op de link voor informatie over gemeentelijke belastingen WOZ-waarde en taxatieverslag