Referendum Nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten

Home > Bestuur > Nieuws > Referendum Nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten

Referendum Nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten

Dit item is verlopen op 22-03-2018.

Op 21 maart 2018 is  het raadgevend referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Inwoners die mogen stemmen hebben hiervoor een stempas ontvangen.

U kunt dan stemmen over de vraag: bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017?

Op deze dag zijn in Nederland ook gemeenteraadsverkiezingen. Dit geldt niet voor Súdwest-Fryslân. Hier waren in november al gemeenteraadsverkiezingen. Dit vanwege de herindeling van Littenseradiel. Daarom vindt in Súdwest-Fryslân op 21 maart alleen het referendum plaats.

Nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten

Waar gaat nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten precies over? Wat zijn de verschillen met de wet die nu geldt? Antwoorden op deze vragen en meer informatie over de nieuwe wet kunt u vinden op de website www.referendum-commissie.nl.

Waar kunt u stemmen?

Er  mag gestemd worden bij elk stembureau in de gemeente Súdwest-Fryslân. Voor de dichtstbijzijnde stembureau bekijk het overzicht van de stembureaus.

Meer informatie?

Meer praktische informatie over het Referendum.