Gemeente Súdwest-Fryslân zoekt 5 nieuwe trainees!

Home > Bestuur > Vacatures > Gemeente Súdwest-Fryslân zoekt 5 nieuwe trainees!

Gemeente Súdwest-Fryslân zoekt 5 nieuwe trainees!

Dit item is verlopen op 17-09-2018.

Je wordt toch geen ambtenaar? Dus wel!

Op 7 januari 2019 start ons tweede traineeprogramma. 5 trainees vormen samen een traineepool en worden vanuit daar ingezet op diverse opdrachten. Dé kans voor jou als je jezelf breed wilt ontwikkelen.

Het programma duurt in principe twee jaar (na een jaar vindt een individuele evaluatie plaats, waarna we samen kijken of het programma voor jou nog een jaar wordt verlengd). In die twee jaar volg je een intensief opleidingsprogramma, gericht op kennis en persoonlijke ontwikkeling. Ook word je door een mentor (een ervaren projectleider) begeleid in je dagelijkse werkzaamheden. Allemaal om ervoor te zorgen dat je na twee jaar een allround top ambtenaar bent!

Wat ga je doen?

Je bent vanuit de traineepool inzetbaar binnen de gehele organisatie op diverse uitdagende opdrachten. Dit kunnen opdrachten binnen projecten of programma’s zijn, of losse opdrachten binnen de teams. Je vervult hierin bijvoorbeeld de rol van projectleider, -assistent of –adviseur.

In deze rol zorg jij er (mede) voor dat het project gesmeerd loopt. Jij bent als het ware de smeerolie. Je zorgt ervoor dat mensen die met jouw project te maken hebben over de juiste informatie beschikken en aangehaakt zijn. Jij hebt het overzicht! De kennis die je zelf nodig hebt, krijg je door in gesprek te gaan met de collega’s om je heen. Je zorgt ervoor dat de juiste stappen worden genomen op het juiste moment. Én dat er naar betrokken partijen, zoals inwoners, bedrijven en instellingen geluisterd wordt. Samen met deze partijen zorg jij voor het beste resultaat.

Wil je weten welke opdrachten andere trainees al hebben gedaan? Bekijk de filmpjes.

Wat moet je in huis hebben?

Je bent in staat om snel inzicht te hebben in de materie en de problematiek van een opdracht. En je bent sociaal vaardig, dus je verzamelt gemakkelijk mensen om je heen die je daarbij nodig hebt.

Je durft vragen te stellen, ergens een mening over te vormen en hebt het lef om buiten de gebaande paden te gaan. Je gaat voor het resultaat, maar als je ziet dat plan A niet lukt, schakel je snel over naar plan B. Je weet mensen aan jezelf en aan elkaar te verbinden, op de juiste momenten in te schakelen en te informeren. Dát is wat wij slim samen noemen. Daarbij ben je geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen. Je hoeft echt nog niet te weten hoe een gemeente precies werkt en wat een gemeente allemaal doet, maar je moet wel een goede reden hebben om bij onze organisatie te willen werken.

Dit zijn jouw kernkwaliteiten:

• Resultaatgericht
  • Generalistisch
  • Helikopterview
  • Zelfstandig
  • Mensen verbinden
  • Flexibel
  • Omgevingsbewust

Daarnaast ben je:

• Maximaal twee jaar geleden afgestudeerd aan HBO of WO (studierichting niet van belang)

Wat bieden we jou?

• Een super mooie kans om je breed te ontwikkelen in een organisatie die in verandering is, waarbij ruimte is voor jouw frisse blik!
  • Een intensief opleidingsprogramma, gericht op kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling en een ervaren projectleider als mentor
  • Salaris: € 2335,- bruto per maand (schaal 8) bij een volledig dienstverband, exclusief een Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,8% (waardoor verschillende op geld te waarderen arbeidsvoorwaarden kunnen worden omgezet in een budget dat door jou vrij te besteden is)
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en flexibele werktijden
  • Werktijd: gemiddeld 36 uur (waarvan gemiddeld 4 uur opleiding/training per week)

Wat is de sollicitatieprocedure?

Herken jij je in het profiel? Solliciteer dan op een manier die het beste bij jou past via trainee@sudwestfryslan.nl.

Bijvoorbeeld door het insturen van een filmpje, brief of Prezi, maar altijd met een kort CV in een apart (pdf) bestand waar duidelijk je persoonsgegevens op staan.
Daarnaast werkt onze gemeente vanuit ‘de bedoeling’. Geef in jouw brief of filmpje aan wat werken vanuit de bedoeling voor jou betekent. Wil je weten wat werken vanuit de bedoeling is? Kijk dan het volgende filmpje.

Je sollicitatie moet uiterlijk 16 september 2018 om 23:59 uur bij ons binnen zijn.

Welke data moet jij vrijhouden in jouw agenda?

• Dinsdag 2 oktober 2018
    Dit is de selectiedag met groepsgesprekken en individuele pitches.
  • Woensdag 17 oktober 2018
    Op deze dag vinden de individuele gesprekken plaats

Meet & Greet de trainees

Op woensdag 12 september wordt een ‘Meet en Greet de trainees’ georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kun jij kennis maken met de huidige trainees. Daarbij vertellen zij over hun opdrachten en ervaringen. Ook krijg jij een korte presentatie over wat het traineeship inhoudt.

Ben je geïnteresseerd? Kom dan op woensdag 12 september van 15:00 tot 17:00 naar deze Meet & Greet. Je mag je dan melden bij de receptie aan de Markstraat 15 te Sneek.

Heb je nog vragen?

Stuur dan bij voorkeur een mail naar trainee@sudwestfryslan.nl of bel naar 14 0515.