Clusteragenda dorpen en steden

Home > Inwoners > Clusteragenda dorpen en steden

Clusteragenda dorpen en steden

Súdwest-Fryslân in gesprek met inwoners en organisaties over toekomst van voorzieningen

Het komende jaar trekken we de gemeente in om met inwoners, verenigingen en maatschappelijke organisaties in gesprek te gaan. Over voorzieningen in uw stad, dorp of wijk. Dit jaar starten we in de clusters: Heeg/Woudsend, Makkum e.o., de dorpen rondom Bolsward, de dorpen en steden rondom Koudum en de dorpen en stad rond Sneek.

Wat gaan we dan doen?

We willen samen met inwoners en organisaties nadenken over de toekomst van voorzieningen voor bijvoorbeeld sport, wonen, onderwijs, openbaar vervoer, recreatie en toerisme en de ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers.
Samen gaan we kijken welke voorzieningen belangrijk zijn en welke knelpunten er in bepaalde gebieden zijn, zodat we samen kunnen gaan werken aan een toekomstbestendig voorzieningenniveau in Súdwest-Fryslân. We willen afspraken met elkaar maken waarbij we elk onze rol pakken. Inwoners, de gemeente en overige partijen.

Met wie gaan we in gesprek?

We  hebben hierover contact met:

• stads-, dorps- en wijkbelangen
  • cliëntenorganisaties
  • zorginstellingen