Heeft u een klacht?

Home > Inwoners > Sportcentrum De Rolpeal Workum > Heeft u een klacht?

Heeft u een klacht?

Zwembad “de Rolpeal” hanteert een klachtenprotocol voor bezoekers en ouders van les zwemmende kinderen. Mochten er onverhoopt zaken zijn die niet naar wens gaan, kunt u dit schriftelijk melden, door middel van een brief in te leveren bij het bad personeel of de dienstdoende kassamedewerker.

Het personeel van zwembad 'de Rolpeal' zal binnen twee weken een antwoord geven op de ingediende klacht. Dit antwoord zal duidelijkheid verschaffen over de aard van de klacht en al dan niet noodzakelijk worden opgelost. Het kan ook zijn dat de klacht niet ontvankelijk wordt verklaard, maar daar zal dan uitleg over worden gegeven. Vermeld, bij het indienen van uw klacht, altijd uw naam, telefoonnummer en/of e-mailadres.

Vertrouwenspunt Sport

Heeft u te maken gehad met ongewenste omgangsvormen in of bij het zwembad? Wilt u daarover praten? Dat kan bij het vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF. Telefonisch: 0900 202 5590 (€ 0,10 per minuut). De hulplijn met deskundige hulpverleners is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zondag is het Vertouwenspunt gesloten.